+38(044)249-01-28

info@airkievcargo.com.ua

ТОВ "Ейр Кіїв Карго"

Авіаперевезення небезпечних вантажів

У сфері авіаперевезень, як і у інших видів транспортування вантажу є свої особливості. Особливо багато їх виникає, якщо з'являється замовлення на транспортування небезпечних вантажів. Такий вид вантажів вимагає серйозної підготовки та оформлення певної документації - тільки після цього авіакомпанія зможе здійснити перевезення.

Термін «небезпечні вантажі» -це такий тип вантажу, який при порушенні правил транспортування, упаковки або завантаження може створити небезпечні ситуації, як для здоров'я і життя екіпажу судна і пасажирів, так і завдати істотної шкоди як складу зберігання в аеропорту, так і самому транспортному засобу під час перевезення.

У свою чергу, існує певна класифікація, по якій упорядковано види небезпечних вантажів, розроблена в ООН:

Клас 1: вибухові речовини;

Клас 2: гази (незаймисті і легкозаймисті);

Клас 3: легкозаймисті рідини;

Клас 4: легкозаймисті тверді речовини, речовини здатні до самозаймання, самореактивні речовини. Також речовини, які виділяють легкозаймисті гази при контакті з водою;

Клас 5: речовини що окислюють, органічні пероксиди;

Клас 6: інфекційні та токсичні речовини;

Клас 7: радіоактивні речовини;

Клас 8: корозійні речовини;

Клас 9: інші;

Кожен подібний клас має свій унікальний знак небезпеки, який наноситься на сам вантаж або на упаковку з ним. Таке маркування має на меті попередити персонал, який відповідає за завантаження вантажу про його небезпеки і визначає спосіб поводження з такими вантажами.

Варто чітко розуміти, що перевезення небезпечних вантажів - дуже відповідальна справа і довіряти його варто лише перевіреним компаніям. У свою чергу, щоб компанія мала можливість працювати з небезпечними класами речовин, потрібна наявність штату співробітників, що володіють спеціальними сертифікатами, які дають їм дозвіл для роботи з подібними вантажами.

Кожен етап роботи з небезпечними речовинами дуже важливий. Але особливо критично кваліфіковано і відповідально підійти до класифікації та упаковці подібного виду вантажів. Упаковка повинна бути підібрана індивідуально для кожного класу небезпечного вантажу, у разі

необхідності сертифікована відповідно до вимог ООН. Також варто враховувати те, що деякі класи небезпечних вантажів перевозити спільно строго заборонено.

ТОВ «Ейр Київ Карго» займається бронюванням та перевезенням небезпечних вантажів. Досвід більше 20 років дозволив компанії зібрати навколо себе великий штат сертифікованих фахівців. На всіх етапах - від завантаження до прийняття вантажу - можете бути впевненими - робота виконується професіоналами своєї справи. Транспортно-експедиційне обслуговування та перевезення вантажу включає в себе:

- Визначення і класифікацію небезпечного вантажу (9 класів)

- Визначення можливості авіаперевезення, типу повітряного судна і максимально допустима кількость небезпечного вантажу

- Складання DGD (Dangerous goods declaration)

- Упаковку небезпечного вантажу і його маркування.

Вибираючи «Ейр Київ Карго» ви можете бути впевненими в тому, що будь-який вид небезпечного вантажу буде оброблений і класифікований кращими фахівцями відповідно до поточного законодавства і вимог ООН, а саме транспортування пройде максимально безпечно і оперативно.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com